Clos Montblanc – Brut Silver
Macabeo Parellada – D.O. Conca de Barberà (SP)
Gesitueerd: Op kalk- en kleihellingen in de buurt van het middeleeuwse stadje Montblanc.
Wijnkelder: Twaalf tot achttien maanden sur lie op de fles.
Bijzonder: Frisse cava met een volle, romige mousse.
34.00
Cava – Vinicola de Nulles – Adernats – Brut Nature Reserva
Macabeo Xarel-lo, Parellada – D.O. Cava (SP)
Gesitueerd: Twaalf kilometer uit de kust ten noorden van Tarragona op klei en kalkstenen bodem.
Wijnkelder: Twintig maanden sur lie op de fles.
Bijzonder: Frisse cava met een volle, romige mousse en een toast-achtige neus.
40.00
Clos Montblanc – Brut Rosé
Trepat – D.O. Conca de Barberà (SP)
Gesitueerd: Op kalk- en kleihellingen in de buurt van het middeleeuwse stadje Montblanc.
Wijnkelder: Tien maanden sur lie op de fles.
Bijzonder: Fruitige cava van inheemse rode druif met complexiteit en een klein restzoetje.
36.00
Sekt – Siegrist – Pinot
Brut Nature – Pinot Noir, Pinot Blanc – Q.b.A. Pfalz (DU)
Gesitueerd: Tegen de zonnige hellingen van het zuidelijke Pfälzerwald.
Wijnkelder: Drieëntwintig maanden sur lie.
Bijzonder: Prachtig strakke sekt, geproduceerd door de beroemde champagnemaker Matthieu Kauffmann met de druiven van één van de beste wijnhuizen van de Pfalz.
48.00
9.00
Pet Nat – Weingut Loimer – Pet Nat mit Achtung (biodynamisch)
Muscat – Niederösterreich (OOS)
Gesitueerd: De wijngaarden in het Kamptal ter hoogte van het stadje Langenlois.
Wijnkelder: Spontane vergisting op eikenhouten vaten (Methode Ancestrale) en zes maanden rijping sur lie.
Bijzonder: Een ‘petillant naturel’-wijn is een bruisende natuurwijn doordat de vergisting spontaan tot stand komt.
52.00
Champagne – Thierry Houry
Chardonnay, Pinot Noir – Ambonnay Grand Cru
Gesitueerd: In het hart van Montagne de Reims in de Grand Cru wijngaarden van Ambonnay met wijnranken van tenminste 35 jaar oud.
Wijnkelder: 22 maanden sur lie op de fles.
Bijzonder: In tegenstelling tot de meeste champagnehuizen maakt deze wijnboer zijn eigen Champagne: Récoltant Manipulant.
85.00