Kunst

KUNST & DESIGN

De Centrale houdt van kunst en kunst houdt van de Centrale. Omdat gastronomisch genieten een totaalbeleving is prikkelen we graag alle zintuigen en besteden we veel zorg aan passende kunst in het restaurant. In de Centrale is ruimte voor verrassende verkooptentoonstellingen. Wil je hier ook een keer exposeren neem dan contact op met Justa van den Bulk  j.vandenbulk@gmail.com

 
Op dit moment te bewonderen in de Centrale: Onbevestigde beelden
De Centrale toont voor het eerst werk uit de serie onbevestigde beelden van Dennis van Gaalen. Dit is een energieke reeks waarin de kunstenaar het spanningsveld tussen actie en abstractie betreedt. De werken van Dennis van Gaalen ontstaan vanuit de handeling. Aaneengesloten beschildert hij tientallen vellen papier met verschillende kleurvlakken. Als de verf gedroogd is werkt Dennis vervolgens aan meerdere werken tegelijk. Hij snijdt delen van de kleurvlakken weg en bevestigt deze op andere plekken aan elkaar. Soms gaat hij er met krijt of extra verf overheen. In een opwelling bouwt Dennis zijn werken op, breekt ze af en voegt ze weer samen. Hij stopt vlak voordat de intuïtieve handelingen betekenis krijgen. De resultaten vangen een voortdurende spanning tussen intuïtie en intentie, keuze en overgave. Het golvende papier met contrasterende materialen, kleurvlakken en lijnen zweven als objecten in de diepe lijst. In de serie Onbevestigde beelden toont Dennis ons de tastbaarheid van de abstractie.

DENNIS VAN GAALEN

Dennis van Gaalen werkt in Rotterdam. Tot september 2021 kun je zijn atelier bezoeken aan de Pelgrimsstraat 5b. De Centrale toont van 23 mei tot 24 oktober 2021 een selectie van 13 werken, die elk met lijst (59x75cm) en inclusief btw verkocht worden voor 960 euro. Kom de werken bekijken tijdens een heerlijk diner of kom even binnenlopen. Heb je interesse in één of meerdere van de werken, dan kun je contact opnemen met Dennis van Gaalen via: interesse@dennisvangaalen.nl. Meer over de kunstenaars is te vinden op www.dennisvangaalen.nl 
en www.instagram.com/gaalenvandennis

MAAIKE CANNE

Maaike Canne is een illustrator en kunstenaar gevestigd in Rotterdam. Zij is actief op het gebied van redactionele  en commerciële illustratie, schilderkunst en muurschilderingen.

www.maaikecanne.com

TESSA BIEMANS

Tessa Biemans (1988, Rotterdam) studeerde Fine Art aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Ze is werkzaam als beeldend kunstenaar (schilderen) en houdt zich daarnaast bezig met schrijven. Sinds 2016 plakt ze geschilderde stickers op stoplichtpalen voor fietsers in het centrum van Rotterdam, ter vermaak tijdens rood licht. 

www.tessabiemans.nl

NINA FERNANDE

Nina haar werk bestaat voornamelijk uit illustraties met een hang naar grafische vormgeving. Zij is gefascineerd door eenvoudige vormen, druktechnieken en massaproductie.

www.ninafernande.com

MENNO VAN DER MEER

STUDIO STILLS

Wij genieten elke dag van de prachtige lampen van het Delftse designbureau Studio Stills. Wil je een lamp kopen of heb je vragen? Neem dan contact op met janneke@studiostills.nl
www.studiostills.nl

VIVIAN AMMERLAAN

Vivian Ammerlaan is een kunstenaar die werkt met digitale en analoge fotografie. Ook gebruikt zij af ten toe video.  Ze laat zich inspireren door overweldigende landschappen en natuur, zoals de effecten van water en licht. 
www.vivianammerlaan.com

JIM IMPELMANS

Instagram: @jimimpelmans of jimdus.tumblr.com 

LEO POSTMA

Instagram: @leo_postma

DAAN DEN HOUTER

Daan den Houter is een multidisciplinaire kunstenaar. Hij heeft kunstmatige intelligentie gestudeerd waarin hij de basis vond voor zijn werk als kunstenaar. 

www.daandenhouter.com