Bij de Centrale hebben we een enorm aanbod aan wijnen. Maak een keuze voor een soort wijn. De wijnen staan vervolgens ingedeeld per land en op volgorde van fris en fruitig naar vol en gerijpt. Vraag bij twijfel gerust om advies. Proost!

Bepaalde wijnen op de kaart hebben wij zelf ontdekt. Dit betekent dat we deze makers persoonlijk kennen en de wijnen direct bij hen kopen. Deze wijnen herken je aan het EIGEN VONDST logo. Onderstaand vind je meer informatie over deze wijnhuizen. 

Zorzon - D.O.C. Collio - Friuli-Venezia Giulia - Italië

In Friuli, Noord-Oost Italië, worden er tegen de grens met Slovenië de allermooiste witte wijnen gemaakt. De uitlopers van de Alpen zorgen hier voor de perfecte blootstelling aan de zon, bijzondere grond (Ponca- een combinatie van mergen en zandsteen ) voor mineraliteit en de nabijheid van de Adriatische zee voor verkoeling.  Petra en Giorgio van wijnhuis Zorzon maken wijnen met liefde voor de plek en de gescheidenis, waarbij het terroir moet spreken. In hun wijnen proef je slechts de druif, de grond en het weer. 

Micheletti - D.O.C. Bolgheri - Toscane - Italië

Tussen de olijfgaarden produceren broers Maurizio en Moreno Micheletti op slechts vijf hectare Bolgheri van zeer hoge kwaliteit. D.O.C. Bolgheri hoort bij de meest prestigieuze wijnappellaties van de wereld, en op bezoek bij Micheletti begrijp je waarom. Tegen de kalkhellingen, onder het dorp Castagneto Carducci, rijpen de Superiores van Micheletti met uitzicht op de Toscaanse kust. Alle elementen zijn hier op z’n plek voor het maken van intense en complexe rode wijn met de Bordeaux-druiven Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Lager liggen de wijngaarden met dé witte druif van Bolgheri: de Vermentino.