Beste Wijnliefhebber, 
Bij de Centrale hebben we een enorm aanbod aan wijnen. Klik op het menu rechtsboven en maak een keuze voor een soort wijn.  Vervolgens kies je uit vier verschillende smaakprofielen. Vraag bij twijfel gerust om advies. Proost!

Bepaalde wijnen op de kaart hebben wij zelf ontdekt. Dit betekend dat we deze makers persoonlijk kennen en de wijnen direct bij hen kopen. Deze wijnen herken je aan het EIGEN VONDST logo. 

Onze favoriete wijnhuizen:

ZORZON (IT)

In Friuli, Noord-Oost Italië, worden er tegen de grens met Slovenië de allermooiste witte wijnen gemaakt. De uitlopers van de Alpen zorgen hier voor de perfecte blootstelling aan de zon, bijzondere grond (Ponca- een combinatie van mergen en zandsteen ) voor mineraliteit en de nabijheid van de Adriatische zee voor verkoeling.  Petra en Giorgio van wijnhuis Zorzon maken wijnen met liefde voor de plek en de gescheidenis, waarbij het terroir moet spreken. In hun wijnen proef je slechts de druif, de grond en het weer. 

SIEGRIST (DUI)

Wanneer je tussen het groen op de Deutsche Weinstraβe van noord naar zuid slingert kom je bij het familiebedrijf Siegrist. De eigenzinnige wijnmaker Thomas Siegrist was de eerste Duitser die Pinot Noir op eikenhout ging rijpen. Toen werd hij voor gek verklaart, maar hierna werd hij de koning van de Duitse houtgelagerde rode wijn.