Het team

Wij hebben een hecht en divers team. Er lopen bij ons een hoop ervaren rotten aan de voorkant en in de keuken, maar er is genoeg ruimte voor enthousiast talent. De gemeenschappelijke deler is namelijk liefde voor gastronomie, gastvrijheid en een passie voor goede wijn.

Ober in de wijnkast

“Als ik bij de centrale naar binnenloop voel ik me thuis”

De centrale delft_trap

“Als ik bij de centrale naar binnenloop voel ik me thuis”

De Centrale Delft Jonas

Ook werken bij de centrale?

Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Over ons

De Centrale is sinds 2016 gevestigd in de historische Koornbeurs, een nostalgische plek voor menig (ex-)Delftenaar. Inmiddels is ons restaurant niet meer weg te denken uit de binnenstad van Delft en daar zijn we trots op!

We koken op hoog niveau maar houden het verder graag laagdrempelig. Bij ons geen stijf gesteven kragen of hagelwitte koksbuizen, we focussen ons op kwaliteit en smaak en streven ernaar onze gasten een memorabele avond te bezorgen.

Onze passie voor goed en lekker eten wordt aangevuld met een liefde voor wijn. We zijn altijd op zoek naar nieuwe wijnhuizen, bijzondere smaakcombinaties en unieke flessen waar we onze gasten graag mee verrassen.
Team foto

Ook werken bij de centrale?

Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Kunst

De Centrale is altijd in beweging, een wisselende kunstcollectie sluit daar mooi bij aan. Omdat gastronomisch genieten een totaalbeleving is prikkelen we graag alle zintuigen en besteden we veel zorg aan passende kunst in het restaurant. Vanwege ons stijlvol ingericht historische pand komen tentoonstellingen hier goed tot hun recht. Maak jij vernieuwend werk en wil je ook bij ons exposeren, neem dan contact op met Justa van den Bulk. j.vandenbulk@gmail.com

Nu te bewonderen

Linda van der Sanden
ROUGH LANDSCAPES

Linda van der Sanden_IJsland 4

Linda van der Sanden schildert al ruim 30 jaar. Haar schilderijen bewegen zich op de scheidslijn tussen figuratief en abstract. Onderwerpen zijn landschap, industriële gebouwen en de kwetsbare mens. Voor deze expositie heeft Linda ruige landschappen in met name Schotland en IJsland geschilderd. Linda: “Ik probeer altijd een sfeer te creëren in mijn schilderijen, een emotie te raken. Hiertoe maak ik gebruik van contrast, donker en licht, en compositie. Kleur moet het verhaal ondersteunen en mag anders dan de werkelijkheid zijn. Meestal zoekOU ik naar een zweem van kleur in het voorbeeld en verhevig die dan.” De moderne mens voelt zich vaak aangetrokken door de niet door mensen gemanipuleerde natuur. Deze natuurbeelden raken een oergevoel in ons. We voelen ons vaak nietig in relatie tot de pure natuurkrachten. Tegelijkertijd ervaren we hier de schoonheid van de oorspronkelijke natuur. Er zijn gelukkig nog een paar plekken op aarde waar de invloed van de mens gering is of in ieder geval minder zichtbaar. De serie landschappen die hier hangt zijn gemaakt in de laatste twee en een half jaar . De techniek is acryl op doek. Zeer waterige lagen worden gecombineerd met hele dikke pastueuze lagen. Daar waar deze elkaar ontmoeten ontstaan interessante, niet van te voren in te schatten verflagen. Het experiment, het onverwachte, maakt onderdeel van het schilderij. Linda: “Dat er onverwachte dingen gebeuren in het schilderproces maakt het voor mij spannend en daar word ik enthousiast van. Dat pakt niet altijd goed uit natuurlijk, maar dat hoort er bij. Het werkproces is een experiment, zo komt er ook niet te veel druk te liggen op het eindresultaat en blijft het boeiend.”

Linda van der Sanden
Tel/Whattsapp: 06 20362680
Mail: info@lvdsanden.nl
Instagram: www.instagram.com/lvandersanden

ROUGH LANDSCAPES is vanaf nu tezien,
op 21 April opent Linda haar expositie tussen 15:00-17:00 uur.

De kunstenaars die Linda voorgingen zijn:

Ans de Groot - www.pulchri.nl/nl/kunstenaars/ans-de-groot
Giedo van der zwam - www.giedovanderzwan.com
Marloes Koster - www.marloeskoster.nl
Wilma keizer - www.wilmakeizer.nl
Dennis van Gaalen - www.dennisvangaalen.nl
Edze van der Laan - www.edzevanderlaan.nl
Vivianne Ammerlaan - www.vivianammerlaan.com
Jim Impelmans - jimdus.tumblr.com
Daan Koens - www.instagram.com/daanjkoens
Leo Postma - LEO OFFLINE
Tessa Biemans - www.instagram.com/tessa.biemans
Maaike Canne - www.maaikecanne.com
Daan den Houter - www.daandenhouter.com
Menno van der Meer - www.studiokazerne.nl
Nina Fernande - www.ninafernande.com